Tužiteljstvo BiH provodi istragu u slučaju 'Sejdić-Finci'

Radiosarajevo.ba
Tužiteljstvo BiH provodi istragu u slučaju 'Sejdić-Finci'

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine nastavlja istragu zbog neprovođenja Odluke Evropskog suda za ljudska prava u predmetu 'Sejdić i Finci'.

"Predmet je u radu i Tužiteljstvo BiH poduzima radnje predviđene zakonom da bi se utvrdilo da li je neko s umišljajem, nečinjenjem počinio krivično djelo neprovođenja odluke Evropskog suda za ljudska prava iz Strazbura" rečeno je agenciji Fena u državnom tužiteljstvu.  

Budući da je predmet u radu, iz Tužiteljstva BiH u ovom trenutku nisu mogli predočiti više informacija i detalja u vezi s dosadašnjim tokom postupka.

Kako je iz Tužiteljstva BiH ranije saopćeno, neprovođenje spomenute odluke, dovelo je do obustave sredstava iz IPA-fondova u iznosu od 45 miliona eura, čime je nanesena velika šteta svim građanima Bosne i Hercegovine i zbog čega je izazvana ogorčenost građana naše zemlje kao i međunarodne zajednice.  

Tim povodom je u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH donesena naredba o provođenju istrage protiv nepoznatog počinitelja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije