Tužiteljica kažnjena smanjenjem plate: Vrijeđala uposlenicu na radnom mjestu

2
Radiosarajevo.ba
Tužiteljica kažnjena smanjenjem plate: Vrijeđala uposlenicu na radnom mjestu
Radio Brčko / Tužilaštvo Brčko distrikta

Tužiteljicu Tužilaštva Brčko distrikta Dejanu Jovanović je Drugostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) kaznila smanjenjem plate od 15 posto na period od šest mjeseci.

Odluka je donesena zbog disciplinskih prekršaja “ponašanje u sudu ili tužilaštvu i izvan suda ili tužilaštva koje šteti ugledu tužilačke funkcije“, te “neizvršavanje uputstava nadređenog tužioca“.

Drugostepena disciplinska komisija je žalbe Ureda disciplinskog tužioca i tužene odbila kao neosnovane, te potvrdila prvostepenu sankciju o smanjenju plate.

Novi detalji napada u Hrvatskoj. Ubica ispitan u policiji i predan u zatvor

Novi detalji napada u Hrvatskoj. Ubica ispitan u policiji i predan u zatvor

Tužiteljica Dejana Jovanović je, kako se navodi u odluci Drugostepene disciplinske komisije VSTV-a, 6. novembra 2019. na radnom mjestu vrijeđala jednu uposlenicu Tužilaštva Brčko distrikta s pogrdnim nazivima.

Utvrđeno je da je Jovanović tu osobu na ružan način vrijeđala i godinu dana kasnije, da bi joj se u martu 2022. obratila prijetećim tonom, čime je počinila disciplinski prekršaj “ponašanje u sudu ili tužilaštvu i izvan suda ili tužilaštva koje šteti ugledu tužilačke funkcije“.

Više pročitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije