Tužilaštvo uputilo zahtjev za međunarodnu potjernicu

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo uputilo zahtjev za međunarodnu potjernicu


Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH zahtjev za raspisivanje međunarodne potjernice za tri osobe, među kojima je i Naser Keljmendi, a koje se dovode u vezu sa organiziranim kriminalom, saznaje FTV.

Odluku o potjernici Sud BiH će donijeti tokom dana.

Naser Keljmendi je, podsjetimo, godinama, prema medijskim istraživanjima, na meti Interpola i stranih policijskih službi. Nedavno su ga vlasti Sjedinjenih Američkih Država stavile na crnu listu osoba kojima je zabranjen ulazak u ovu zemlju.

SIPA je 12. septembra krenula u akciju protiv Nasera Keljmendija i pri tome pretresli njegov hotel Casa Grande u Sarajevu, ali je Keljmendi ranije pobjegao u Crnu Goru.

Naser Keljmendi je, po pisanju medija, na Kosovu, u svojoj porodičnoj kući u Peći, ali tamošnja policija nema razloga da djeluje i uhapsi ga.

Kosovo i Bosna i Hercegovina nemaju ugovor o međusobnom izručenju, te će, prema pisanju kosovskog dnevnika Koha Dirote, izručenje biti komplikovano, i ako se izda potjernica preko Interpola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije