Tužilaštvo se oglasilo zašto je pušten uhapšeni za brutalni napad na povratnike u Višegradu

3
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo se oglasilo zašto je pušten uhapšeni za brutalni napad na povratnike u Višegradu
Foto: Nezavisne / Bojan Prodan

Povodom razbojništva nad supružnicima Fadila i Ajše Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada za koje je bio uhapšen Bojan Prodan iz Višegrada, oglasilo se Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu i pojasnilo zašto je osumnjičeni pušten na slobodu.

Kako su naveli, odmah po saznanju da je počinjeno krivično djelo razbojništvo u mjestu Omeragići dežurni tužilac izašao je na mjesto događaja, te su preduzimane sve potrebne mjere i radnje u cilju otkrivanja počinioca krivičnog djela.

Dodaju da je prilikom preduzimanja operativnih mjera i radnji, policija uhapsila B. P. zbog sumnje da je počinio predmetno krivično djelo.

Istražili smo | Kada počinje upis u srednje škole u Sarajevu i šta roditelji trebaju znati

Istražili smo | Kada počinje upis u srednje škole u Sarajevu i šta roditelji trebaju znati

"Međutim, iz do tada obezbjeđenih dokaza nije proizlazila osnovana sumnja da je lice lišeno slobode izvršilac ovog krivičnog djela, slijedom čega protiv istog i nije podnesen prijedlog za određivanje mjere pritvora jer nisu ispunjeni zakonski razlozi. U cilju rasvjetljenja ovog krivičnog djela, Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Foča, kontinuirano preduzima sve potrebne mjere i radnje u cilju otkrivanja počinioca krivičnog djela", pojasnili su iz Tužilaštva.

Dodaju da Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu nastavlja blagovremeno, tačno i precizno obavještavti javnost o preduzetim mjerama i radnjama na otkrivanju počinioca krivičnog djela, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije