Tužilaštvo se oglasilo u vezi afere „Diplome“

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo se oglasilo u vezi afere „Diplome“
/ Foto: Tužilaštvo BiH / Ilustracija

Tužilaštvu BiH nikada nije bila prijavljena osoba koja se pojavljuje na snimku kao posrednik u slučaju „Diplome“, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Zbog „neistinitih“ navoda u vezi postupanja Tužilaštva BiH u događanjima vezanim za tzv. aferu „Diplome“, a koji je aktuelan u medijima u proteklih nekoliko dana, Tužilaštvo BiH, radi istinitog informiranja javnosti, želi saopćiti slijedeće:

„Tužiteljstvu BiH nikada nije dostavljen izvještaj niti informacija o počinjenim kaznenim djelima, u svezi osobe P. Senad rođen 1978. godine u Fojnici, a koji se pojavljuje na snimku koji je objavljen na portalu http://www.zurnal.info zbog čega u odnosu na navedenu osobu, Tužiteljstvo BiH nije moglo ni postupati. Tužiteljstvu BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu BiH, dostavila je Informaciju broj 16-04/2-04-1-6395/18 u kojoj se navodi potpuno druga osoba rođena 1982. godine u Bihaću“, pojasnili su iz Tužilaštva BiH.

Dodali su da osoba koja se pojavljuje na snimku nije bila prijavljena Tužiteljstvu BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije