Tužilaštvo neće podići optužnicu protiv Suljagića

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo neće podići optužnicu protiv Suljagića


Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS) nije podiglo optužnicu protiv Emira Suljagića, ministra obrazovanja i nauke KS u ostavci zbog nasilja u porodici, potvrdila je za portal Radio Sarajevo Jasmina Iftić, službenik za Odnose s javnošću Tužilaštva KS.

Iftić je demantovala informaciju koju su plasirali pojedini mediji kako je protiv Suljagića podignuta optužnica zbog krivičnog djela nasilje u porodici:

„Mi smo još u decembru zaprimili operativni materijal o tome da su policijski službenici u Sarajevu, po prijavi N.N. građanina, izašli i napravili uviđaj. Nadležni kantonalni tužilac analizirao je materijal koji nam je pristigao te je utvrdio da ne postoji osnov za podizanje optužnice, tj. tužilac je utvrdio da nije bilo elemenata krivičnog djela 'nasilje u porodici' ili bilo kojeg drugog“, istakla je Ifitić.

Ona je za naš portal kazala i to da je komplet dokumentacija o ovom predmetu arhivirana još 8. februara ove godine.

Podsjećamo, Emir Suljagić je o cijelom ovom slučaju ranije izjavio:

Najbrutalnija od svih laži je ta da sam ja uopšte u stanju udariti svoju suprugu.“

Kompletnu reakciju Emira Suljagića možete pročitati OVDJE.

Suljagić je decidan da je ostavku dao zbog pritisaka kojima je bio izložen, ali i prijetnji koje su upućene njemu i njegovoj porodici.

Danas se u Sarajevu održavaju i protesti podrške za Suljagića; njegova matična stranka, SDP - izuzev Foruma mladih – ministru u ostavci nije izrazila ni riječi podrške.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije