Tužilaštvo naložilo pritvor Slobodana Spasojevića zbog ubistva kćerke

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo naložilo pritvor Slobodana Spasojevića zbog ubistva kćerke

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona  je Kantonalnom sudu Tuzla stavio prijedlog za određivanje pritvora za pedesetšestogodišnjeg Slobodana Spasojevića iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je na okrutan način  počinio krivično djelo ubistvo

Postoji osnovana sumnja da je Slobodan Spasojević  u popodnevniom satima u ponedjeljak 28. januara 2012. godine  sa  kćerkom Šejlom  došao u tuzlansko naselje  Krojčica i   uputio se pješice na brdo Ilinčica. Nakon  kraće prepirke Šejli je zadao nekoliko udaraca pesnicama u glavu, te je  koristeći preklopni nož   Šejli   zadao veći broj uboda po raznim dijelovima tijela  i rezne povrede na vratu od čega je djevojka odmah preminula. 

Osumnjičeni se poslije  počinjenog krivičnog djela sam predao u Policijsku stanicu Centar u Tuzli i odmah je  lišen  slobode.

MUP TK je jučer u poslijepodnevnim satima, nakon izvršene kriminalističke obrade, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predao osumnjičenog  u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i  ispitao Spasojevića u prostorijama Tužilaštva.

Jučer  je obavljena obdukcija tijela preminule djevojke,  a u skorije vrijeme će Tužilaštvu biti dostavljen nalaz i mišljenje vještaka sudske medicine. 

Po nalogu Tužilaštva MUP TK provodi niz različitih istražnih radnji i vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ovo ubistvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije