Tužilaštvo KS: Završena obdukcija, nazire se ko će sahraniti ubicu Gačića

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo KS: Završena obdukcija, nazire se ko će sahraniti ubicu Gačića
Foto: Radiosarajevo.ba / Infografika

Ni u protekla dva dana još se niko nije javio da preuzme tijelo Edina Gačića. Obdukcija je završena i nekih novih detalja nema, sem što čekamo nalaz vještaka. To je za Radiosarajevo.ba potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Naš portal je jučer donio informaciju da se još niko od porodice, rodbine i eventualnih prijatelja serijskog ubice nije javio da preuzme njegovo tijelo nakon što se završi obdukcija tijela.

Dossier: Ko je Edin Gačić, ubica za kojim traga policija

Život u Zabrđu, dan nakon ubistva Gačića: Ko kaže da ga nije bilo strah - laže

Karkin o Gačiću: Nije pokazivao uzbuđenje, ličio je na studenta, čist i ispeglan

Obdukcija tijela je jučer obavljena u prosekturi groblja "Bare", kojim upravlja preduzeće "Pokop".

Podsjetimo, Gačić je likvidiran u akciji specijalaca u utorak, 12. februara, nešto prije 17 sati, u brdima iznad Zabrđa.  

Prije toga Gačić je ubio četiri osobe - svog saborca iz odreda El Mudžahid ubio je 6. augusta 1998., majku Sifetu je usmrtio 2002. godine u Zenici.  

Policija na lokaciji gdje je ubijen Edin Gačić - undefined

U selu Brđane kod Konjica 4. februara ubio je mještanina Sauda Sultanića, 39-godišnjeg oca troje djece. Gačić je pucao s vrata, te mu zadao i udarac nožem. Motiv ovog ubistva još nije poznat.

Dok je bio u bijegu, u subotu navečer ubio je policajca Mahira Begića

U pojedinim medijima se pojavila informacija da bi Tužilaštvo KS-a i MUP KS-a trebali sahraniti četverostrukog ubicu, nakon što se njegova sestra nije javila da bi preuzela tijelo, kao ni rodbina (ima je i u Španiji), koja se Edina odrekla

"Provjerila sam informacije sa tužiocem i kako sada stvari stoje, tijelo Gačića će preuzeti "Pokop", koji bi ga trebali  sahraniti na nekoj od slobodnih lokacija. No, više detalja bit će poznato nakon što dođe nalaz vještaka. Uostalom,  dok je tijelo o prosekturi groblja "Bare" uvijek postoji mogućnost da se neko javi", dodala je za Radiosarajevo.ba Azra Bavčić.    

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije