Tužilaštvo KS traži ukidanje pritvora za Abdulaha Skaku i izricanje mjera zabrane

1
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo KS traži ukidanje pritvora za Abdulaha Skaku i izricanje mjera zabrane
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Privođenje Abdulaha Skake

Postupajući tužioci Tužilaštva Kantona Sarajevo predložili su Općinskom sudu u Sarajevu ukidanje pritvora uz istovremeno određivanje mjera zabrane osumnjičenom Abdulahu Skaki.

Kako navode iz Tužilaštva, više ne postoje zakonski razlozi zbog kojih je pritvor određen i zbog činjenice da je istraga protiv osumnjičenog u završnoj fazi i da se uskoro očekuje donošenje konačne tužilačke odluke.

Sudu je predložena zabrana napuštanja adrese prebivališa, odnosno, 'kućni pritvor'.

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Predloženo je i oduzimanje svih putnih isprava osumnjičenom, među kojima i dva diplomatska pasoša, potom, zabrana korištenja lične karte za prelazak granice kao i zabrana komuniciranja sa svjedocima, saučesnicima i prikrivačima u ovom predmetu.

Tužilaštvo KS Abdulaha Skaku sumnjiči za krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, nasavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanja dara i drugih oblika koristi i povreda ravnopravnosti čovjeka i građanina.  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije