Tužilaštvo dobilo rezultate analize tkiva, Žujo još nije

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo dobilo rezultate analize tkiva, Žujo još nije

Mirzi Hukeljiću
, tužiocu Okružnog tužilaštva iz Istočnog Sarajeva, koji vodi istragu okolnosti smrti Sulejmana Redžića, jučer su stigli rezultati toksikoloških analiza izuzetih tkiva prilikom obdukcije preminulog profesora.

Međutim, kako je za Oslobođenje kazao portparol Tužilaštva Neven Kramer, rezultati analiza su tek tada proslijeđeni patologu Hamzi Žuji:

„Interpretaciju nalaza i konačno utvrđivanje uzroka smrti dat će Žujo, a vjerujem da će mu za to biti potrebni i rezultati patohistoloških analiza, koje još očekujemo.“

Prema njegovim riječima, toksikološki nalaz je još jučer upućen Žuji, no patolog ga tokom jučerašnjeg dana nije dobio.

Podsjećanja radi, beživotno tijelo Sulejmana Redžića pronađeno je nakon 15 dana potrage za njim i to u kanjonu Miljacke u blizini Lapišnice. Naime, akademik je nestao 7. januara i mnogobrojne potrage za njim nisu dale rezultate. Njegov leš su, slučajno, na veoma nepristupačnom terenu, pronašli lovci. Obdukcija je odmah obavljena po izvlačenju tijela iz kanjona, ali uzroci smrti uvaženog profesora još nisu utvrđeni.

Patolog Hamza Žujo, prema obavljenim pregledima, samo je utvrdio da smrt profesora nije nastupila od treće ruke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije