Vlastimir Tomić sporazumno priznao krivicu za neovlašteni promet droge

Fena
Vlastimir Tomić sporazumno priznao krivicu za neovlašteni promet droge
Arhiv / Sporazum proslijeđen Sudu BiH

Optuženi u predmetu kodnog naziva „Nasljednik“ sporazumno je priznao krivicu. Predložena je kazna zatvora i svjedočenje u predmetu protiv ostalih optuženih.

Optuženi Vlastimir Tomić,  rođen 1960. godine u Valjevu, državljanin Republike Srbije, u potpunosti je priznao krivicu za počinjeno krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama.

Tužilaštvo za optuženog predlaže izricanje jedinstvene kazne zatvora od jedne godine i dva mjeseca, a predložena kazna je u skladu s ulogom optuženog u izvršenju krivičnog djela opisanog u optužnici.

Također, u skladu sa sporazumom, od optuženog će se oduzeti sredstva korištena za izvršenje krivičnog djela, uključujući mobitel i SIM kartice  te kilogram folijarnog đubriva – agrostemina.

Optuženi se obavezuje da će nadoknaditi iznos od 400 KM,  koji je pribavio prodajom opojnih droga.

Sporazumnim priznanjem optuženi se obavezao na svjedočenje o svim činjenicama koje su mu poznate u ovom krivičnom predmetu i o svim izvršiocima, saizvršiocima i saučesnicima u izvršenju ovih krivičnih djela, a koji su mu poznati i u kojim krivičnim djelima su sudjelovali.    

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem pravnih posljedica, bez ikakve prisile ili nagovora te se obavezuje da će snositi troškove krivičnog postupka koje će, u zavisnosti od složenosti postupka, odrediti Sud BiH.    

Sporazumnim priznanjem krivice optuženi je u potpunosti priznao odgovornost za počinjeno krivično djelo te se odrekao prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije