Tužilaštvo nije znalo za izmještanje migranata, 21. maja vanredna sjednica

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo nije znalo za izmještanje migranata, 21. maja vanredna sjednica
/ Arhiv/Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo BiH nije od nadležnih institucija informirano niti upoznato o donošenju Odluke o izmještanju migranata s područja Sarajeva, u Salakovac kod Mostara, stoji u njihovom saopćenju za javnost.

"Također, iako je v. d. glavnog tužioca predsjedavajuća Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija, nije bila pozvana na održavanje Koordinacionog sastanka, koji je održan u ponedjeljak u Vijeću ministara.

Dežurni tužioc Tužilaštva BiH je danas je oko 11:30 sati informiran od SIPA-e o situaciji i problemu vezanom za zaustavljanje konvoja s emigrantima u blizini Konjica od policije MUP-a HNK-a, nakon čega je dežurni tužioc dao instrukcije za vršenje potrebnih provjera u svezi sa svim okolnostima ovog događaja, kako bi se navedena situacija što prije razriješila.

V.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordana Tadić, zbog cijele situacije, za ponedjeljak 21. maja, zakazat će vanrednu sjednicu Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija u BiH, na koju će biti pozvani dužnosnici relevantnih institucija BiH i međunarodnih organizacija a u cilju što bržeg riješavanja problema vezanih za povećan broj migranata na području BiH", stoji u saopćenju Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije