Tužilaštvo BiH naredilo: Neće se sprovoditi istraga o ruskim kampovima

12
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo BiH naredilo: Neće se sprovoditi istraga o ruskim kampovima
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Milanko Kajganić

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine donijelo je naredbu o neprovođenju istrage o navodnim ruskim kampovima za obuku u bosanskohercegovačkom entitetu Rs, potvrdio je za BHRT Milanko Kajganić, glavnitužilac Tužilaštva BiH.

Odluka je uslijedila nakon što je Tužilaštvo sa partnerskim agencijama ispitalo navode ministra odbrane BiH Zukana Heleza.

Naredba o neprovođenju istrage donesena je 6. maja, jer nisu pronađeni dokazi koji bi ukazivali na postojanje osnova sumnje da je počinjeno neko od krivičnih djela, propisano Krivičnim zakonom BiH, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Novi detalji atentata u Austriji: Gradonačelnika ubio lovac, još je u bjekstvu

Novi detalji atentata u Austriji: Gradonačelnika ubio lovac, još je u bjekstvu

Dodali su da nema podataka o obukama za terorističke napade u Moldaviji, te da bi o tome svoju riječ trebale da daju nadležne institucije iz oblasti sigurnosti.

Podsjetimo ministar Helez kazao je da je prije nešto manje od godinu dana izišao u javnost sa informacijama o postojanju ruskih vojnih kampova za obuku paravojnih jedinica u okolini Rogatice i planine Maglić. Dokaze o postojanju ovih kampova proslijedio je Tužilaštvu BiH.

"Po informacijama koje imam, ovi kampovi su nakon moga istupa u javnosti i prijave Tužilaštvu BiH, rasformirani. Pokupili su prnje i prešli preko Drine. Tamo mogu bez ometanja sprovoditi svoje aktivnosti", kazao je Helez, piše BHRT.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije