Tužilaštvo BiH ispitat će Twitter postove Rajka Vasića

K. S.
Tužilaštvo BiH ispitat će Twitter postove Rajka Vasića

“Tužilaštvo Bosne i Hercegovine izvršit će provjere povodom prijava u vezi objave Rajka Vasića na mreži Twitter od 10. jula 2018. godine”, odgovorio je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik Tužilaštva BiH Boris Grubešić, na upit povodom Twitter sramnih postova koje je Rajko Vasić pisao a tiču se prijetnji novim genocidom i negiranjem genocida u Srebrenici.

Podsjećamo, Rajko Vasić, jedan od ideologa Dodikovog SNSD-a, na svom Twitteru objavio je skandaloznu poruku u kojoj je zaprijetio novim genocidom.

"Nešto mislim, ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku", napisao je Vasić.

"Genocid je haško-sarajevska laž u kome uvijek stradaju bosanski muslimani", napisao je Vasić.


Među prvim reakcijama na ovu skandaloznu poruku stigla je ona od Emira Suljagića, publiciste i novinara, čovjeka koji je preživio srebrenički genocid.

"Prvenstveno, očekujem od državne tužiteljice Gordane Tadić da otvori zvaničnu istragu. Ako to ne uradi, postavlja se pitanje za što je plaćaju građani BiH? Ova izjava je krivično djelo izazivanja nacionalne, vjerske, rasne mržnje i netrepeljivosti, jasno definirano krivičnim zakonima te je ovim putem otvoreno pozivam da odmah otvori istragu", kazao je Suljagić za portal Radiosarajevo.ba.

Smije li biti ličan, onako, kao čovjek - upitao nas je Suljagić. Odgovorili smo potvrdno, a on nam je rekao:

"Kao čovjek, kao pripadnik jedne generacije koja je preživjela raniji pokušaj genocida, poručujem Rajku Vasiću - čekamo te."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije