U Tužiteljstvu BiH i dalje aktivan predmet o napadu na Aleksandra Vučića

Radiosarajevo.ba
U Tužiteljstvu BiH i dalje aktivan predmet o napadu na Aleksandra Vučića
Nakon što je u medijima objavljena informacija o obustavi jedne istrage u slučaju napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića, Tužilaštvo BiH je poslalo saopćenje koje objavljujemo u cjelosti.

"Radi tačnog i objektivnog informiranja javnosti, te zbog nepotrebne politizacije predmeta u medijima, želimo istaći sljedeće:

- U Tužiteljstvu BiH postoje dva predmeta koji se odnose na napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića.

- Postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH, nakon analiziranja prikupljenih i dostavljenih dokaza, donio je naredbu o obustavi istrage protiv 2 osobe, zbog nepostojanja dokaza da su navedeni počinili kazneno djelo.

- U Tužiteljstvu BiH postoji aktivan drugi predmet koji se odnosi na napad na premijera Srbije, g Vučića, na kojem se intenzivno radi.

- U okviru navedenih aktivnosti, ispitan je veliki broj svjedoka i pregledana velika količina dokaznih materijala i pregledani dostupni video snimci, iz kojih se ne mogu pronaći dokazi da su osobe protiv kojih je istraga obustavljena, počinile kazneno djelo.

- Također, javnost treba znati i činjenicu da zbog nepostojanja dokaza, entitetsko pravosuđe u Republici Srpskoj, nije procesuiralo osumnjičene za pokušaj teškog ubojstva, podstrekavanje, ugrožavanje sigurnosti i druga kaznena djela za koja su vodili istragu, a za koja su isključivo nadležni, nakon čega je dokumentacija iz predmeta dana 06.06.2016. godine, dostavljena Tužiteljstvu BiH", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije