Turkoviću slomljena rebra, svi svjedoci kod ljekara

Radiosarajevo.ba
Turkoviću slomljena rebra, svi svjedoci kod ljekara


Zijad Turković šef zločinačke organizacije čiji pojedini članovi se terete za više monstruoznih likvidacija, međunarodnu trgovinu drogom, pljačku 2,5 miliona maraka iz sarajevskog aerodroma, otimanje dionica fabrike čarapa Ključ te pranje novca na današnjem suđenju u Sudu BiH nije se pojavio zbog bolesti.

Prema navodima Turkovićevog branioca Fahrije Karkina njegov klijent sumnja da ima polomljena rebra te nije sposoban da prati i učestvuje u suđenju.

"U utorak sam htio obaviti razgovor sa svojim klijentom, nije mogao sjediti i skoncentrisati se. Sumnjam da ima lom rebara. Rebro može probušiti plućno krilo i dovesti do smrti", kazao je Karkin ne preciziravši kako je Turković zadobio navodnu povredu.

Sudija Izo Tankić kazao je da je u ovom slučaju mjerodavan samo nalaz ljekara, te je dao kratku pauzu da bi se s njim konsultirao. Nakon pauze sudija Tankić je kazao da je Turković bolestan te da će ljekar naknadno dostaviti pismeni nalaz.

Karkin se opet obratio sudu da bi opravdao nedolazak svjedoka odbrane koji su bili najavljeni za današnje suđenje, piše Avaz.ba.

"Možda će izgledati kao vic, ali svi svjedoci su kod ljekara. Munevera Hasan (op.a. Turkovićeva sestra) ima termin kod ljekara koji je dugo čekala. Željko Čapalik je kasno obaviješten. Elvedina Jugo (op.a. sestra Šejle Turković) je na pregledu. Elvedin Kuka je imao problema sa Seadom Dumanjićem koji je izašao iz zatvora. Čak je kupio pištolj pa je hapšen zbog toga", kazao je Karkin pokušavajući da opravda zaista čudnu epidemiju zbog koje se prvooptuženi i svjedoci nisu pojavili na ročištu, naglašavajući pritom da mu nije cilj odugovlačenje procesa.

Slijedeće ročište zakazano je za 9. maj ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije