Turistička zajednica KS prezentirala zimsku sezonu: Evo koji sadržaji nas očekuju

0
L. M.
Turistička zajednica KS prezentirala zimsku sezonu: Evo koji sadržaji nas očekuju
FOTO: Fena / Sa današnje press konferencije

Turistička zajednica Kantona Sarajevo prezentirala je danas aktivnosti i sadržaje koje očekuju turiste i građane prilikom posjete najpšoznatijih turističkih atrakcija ovog kantona.

Na olimpijskim ljepoticama, Bjelašnici, Igmanu i Trebeviću, posjetioci će uživati u pravoj zimskoj idili. 

Kako je istaknuto, Turistička zajednica je nedavno raspisala dva javna poziva, "Zimski kalendar dešavanja" i "Sarajevo Winter Fest" na osnovu kojih dodjeljuje bespovratna finansijska sredstva.

Oglasili se iz OHR-a: Evo šta je Christian Schmidt rekao o napadu na povratnike u Gacku

Oglasili se iz OHR-a: Evo šta je Christian Schmidt rekao o napadu na povratnike u Gacku

Sva dešavanja su planirana od 25. decembra i trajat će do 21. marta, tokom cijele zimske turističke sezone.

Kenan Magoda, predsjednik Povjerenstva Turističke zajednice, kazao je da su uloženi napori kako bi ponuda bila aktuelna kao i to da se radilo na pronalažeju načina za promociju i prezentaciju zimske sezone.

"Ono što su preporuke bile Svjetske zdravstvene organizacije i Svetske turističke organizacije je boravak na otvorenom, boravak u prirodi i razvijanje dodatnih sadržaja tako da smo fokus stavili na organizaciju zabavnog, sportskog i kulturnog sadržaja na lokalitetima Bjelašnice, Igmana i Trebevića, a drugi javni poziv je namijenen lokalnim samoupravama u uspostavljanju iluminacija, osvjetljenja našeg grada kako bi posjetioci, turisti, građani, osjetili tu zimsku idilu", rekao je Magoda.

Najavio je razne sadržaje na Bjelašnici, Igmanu i Terebeviću.

"Imat ćemo raznih koncerata, Zabranjenog pušenja, Crvene jabuke, Regine, Letu Štuke, ali i još dosta sportskih događaja", kazao je Magoda. 

Emina Nizić, koordinator Turističke zajendice, kazala je kako su se trudili da pokriju različite oblasti u sklopu 40 projekata koje će podržati.

"Pokrit ćemo oblasti zabave, kulture, tradicije, sporta, gastronomije, nastojali smo imati jednu širinu u formiranju projekata koji će biti najbolji predstavnik onga što želimo pokazati, šta Sarajevo može pokazati tokom turističke sezone", rekla je Nizić.

Istakla je značaj i benefite turizma koje, kako navodi, vide svi privrednici.

"Ono što želimo, je produžitit trajanje zimske turiatičke sezone i želimo se vratiti na nivo iz 2019, kada je nivo prihoda iznostio više od dvije milijarde KM. Želimo pokazatri da je turizam budućnost", zaključila je Nizić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije