Turistička manifestacija Outdoor Vogošća: Igrama za budućnost

0
Promotivni tekst
Turistička manifestacija Outdoor Vogošća: Igrama za budućnost
Foto: NVO Step / Outdoor Vogošća

Nevladina organizacija STEP će u narednih mjesec dana implementirati projekat pod nazivom "Outdoor Vogošća", u okviru Sarajevo Summer Festa 2022, a koji je podržan od strane Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Općine Vogošća.

Projekat ima za cilj unapređenje turističke ponude Vogošće kroz organizaciju turističke manifestacije za mlade. Osim turističkog, projekat je ujedno i odgojno-edukativnog karaktera, jer se putem istog planiraju animirati mladi sa područja Vogošće, u cilju promocije i razvijanja svijest o vrijednostima lokalnih resursa i prirodnih vrijednosti. Glavna manifestacija će se održati u periodu od 23. do 25. septembra 2022. godine.

Koncept projekta se zasniva na organizaciji manifestacije (igre za mlade), kroz koju se želi okupiti što veći broj učesnika koji će sudjelovati u raznim vanjskim (outdoor) igrama, a koje će sadržavati prevashodno kontekst turizma i zaštite okoliša kroz navedene igre. Cilj je da se tokom projekta sprovede finalna manifestacija koja će biti organizovana tokom posljednje sedmice septembra, a u kojoj će glavu ulogu imati mladi iz Vogošće u nizu sportskih i edukativnih aktivnosti i događaja koji će biti održani na nekoliko lokacija.

Otkriveni detalji: Kako su Alija Delimustafić i društvo preprodavali stanove umrlih Sarajlija

Otkriveni detalji: Kako su Alija Delimustafić i društvo preprodavali stanove umrlih Sarajlija

Podržite projekat i učesnike, pratite nas i igrajmo se za budućnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije