'Tukli su me i psovali mi balijsku mater'

Radiosarajevo.ba
'Tukli su me i psovali mi balijsku mater'

Dino Malkoč (30)
iz Gradiške tvrdi da su ga inspektori Policijske stanice u tom gradu tukli više od tri sata, kako bi priznao krađu koju je počinio sa još jednim poznanikom.

Ovaj mladić ne spori da je kriv za djelo za koje ga terete, ali poručuje da policija ne smije batinama da dolazi do priznanja osumnjičenih

Poručuje da je pretrpio udarce šakama, zatim pendrekom, te na kraju i drvenom palicom, te poziva nadležne u MUP-u RS da ispitaju odgovornost pripadnika Policijske stanice u Gradišci. Zbog toga će, ističe, torturu koju je pretrpio, a za koju optužuje i pojedine rukovodioce te policijske stanice, prijaviti unutrašnjoj kontroli MUP-a. Kaže da u životu nije imao jače bolove, te da je, na kraju, povraćao i krv.

'Kriv sam'

"U srijedu me policija zvala na privatni telefon, te su mi rekli da dođem u Policijsku stanicu. To je zbog toga što sam osumnjičen za nestanak nekoliko cijevi na jednoj lokaciji. Jesam, kriv sam, ali prije nego što sam to priznao prebijen sam na mrtvo ime. Tukli su me tog dana u prostorijama Policijske stanice Gradiška od 12.15 do 15.30", tvrdi Malkoč u razgovoru za Nezavisne.

Kune se da su mu povrede po nogama, ruci, zadnjici, vratu, te još nekim dijelovima tijela nanijeli inspektori, ali i pojedini rukovodioci policije u Gradišci.


"Među njima su, koliko znam, čak trojica inspektori. Bilo ih je ukupno pet. Njih četvorica su me tukli, a peti je gledao i smijao se (...) A žena će mi uskoro biti u osmom mjesecu trudnoće. Tog dana, oko 17.30, priznao sam djelo za koje su me teretili, odnosno potpisao sam izjavu. Zatim sam tu noć proveo u policiji, da bi me pustili u četvrtak ujutru, oko devet časova", ispričao je Malkoč.

Dok pokazuje modrice, Malkoč kaže da želi da se ovaj incident izvede na čistac, te ponavlja da je kriv za krađu, ali da se do priznanja ne smije dolaziti uz primjenu sile. Štaviše, ističe on, prijetili su mu u Policijskoj stanici da će da mu "odbiju oba bubrega, te da neće dovoljno ni da vidi svoje dijete".

'Tražim da me zaštite'
"Psovali su mi i balijsku majku. To je nedopustivo", tvrdi ovaj mladić. Ujedno, obećava da neće više nikada da se upušta u krađe

"Tražim od institucija RS da me zaštite, te da ispitaju ovaj slučaj", naglašava Malkoč.

U Policijskoj stanici Gradiška nisu komentarisali slučaj. Da li će navodi ovog mladića biti provjereni, te ako se utvrdi odgovornost policijskih službenika - da li će neko biti kažnjen, pitanja su na koja bi danas trebalo da odgovori CJB Banjaluka, pišu Nezavisne.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije