Tuga i bol na posljednjem ispraćaju profesora Brkića i njegovih najbližih

Radiosarajevo.ba
Tuga i bol na posljednjem ispraćaju profesora Brkića i njegovih najbližih
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Na Mezarju Bradići kod Vogošće veći broj građana klanjao je dženazu-namaza profesoru Brkiću i njegovim najbližim

Građani Bosne i Hercegovine još tuguju za profesorom Almirom Brkićem i njegovom suprugom Lamijom i kćerkom F. B., koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći koja se u petak dogodila na autoputu A1 u tunelu Igman kod Sarajeva.

Na Mezarju Bradići kod Vogošće veći broj građana klanjao je dženazu-namaza profesoru Brkiću i njegovim najbližim.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba zabilježila je ovaj tužan i vrlo emotivan trenutak. Na mezarju brojna rodbina, komšije, poznanici, Almirove kolege iz škole u kojoj je radio, svi su došli da ih isprate na vječni počinak.

Čak ni obilna kiša, koja je u jednom trenutku padala u Vogošći, nije spriječila ljude da odaju posljednju počast i na vječni počinak isprate profesora Almira Brkića, njegovu suprugu Lamiju i njihovu kćerku.

Podsjećamo, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na autoputu A-1 poginuli su profesor matematike Srednje saobraćajne škole u Sarajevu Almir Brkić, njegova supruga Lamija i maloljetna kćerka, dok je povrede zadobio sin, koji je vozilom Hitne pomoći prebačen u bolnicu.

Prilikom nesreće motorno vozilo marke Ford se prevrnulo u tunelu Igman.

Smrtno stradala djevojčica treba je da na početku školske godine krene u prvi razreed, dok je preživjeli dječak učenik trećeg razreda Osnovne škole 'Zahid Baručija' u Vogošći.

Općinski načelnik Edin Smajić je donio odluku da će Općina Vogošća proglasiti dan žalosti na dan kada bude obavljena dženaza nastradalim članovima porodice Brkić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije