Trudnica iz Opće bolnice hitnim helikopterskim transportom izmještena u Zagreb

3
Radiosarajevo.ba
Trudnica iz Opće bolnice hitnim helikopterskim transportom izmještena u Zagreb
Foto: Opća bolnica Sarajevo / Trudnica iz Opće bolnice hitnim helikopterskim transportom izmještena u Zagreb

Trudnica u 21. sedmici trudnoće oboljela od teškog ARDS-a (respiratornog distres sindroma), radi neophodnog tretmana na ecmo aparatu izmjestena je jučer, iz sarajevske Opće bolnice " Prim. dr. Abdulah Nakaš", u Zagreb.

Za ovaj hitni transport helikopter je ustupio Helikopterski servis Republike Srpske, a Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo je obezbijedio plaćanje.

Prof. dr. Vlado Krajinović i doc.dr. Marko Kutleša primili su pacijenticu u intenzivnu njegu bolnice Fran Mihaljević u Zagrebu.

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović

“Ponosan sam na Opću bolnicu Sarajevo,na rad svih uposlenika i na veliki broj prijatelja koje smo stekli radeći predano svoj posao. Moja posebna zahvalnost ide našim uposlenicim prim.dr. Marini Juroš-Zovko, dr. Stoji Erić, prim. dr. Elmi Vukotić, dr.Aneli Šubo, prim. dr. Ednanu Drljeviću i medicinskim tehmičarima Mahiru Pekiću i Anelu Šljivi, koji su uradili sve da se se pomogne kritično oboljeloj trudnici i da se realizuje ovaj veliki ljudski čin”, kazao je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice.

Prof. dr Ismet Gavrankapetanović je nabrojao još nekoliko osoba kojima se zahvalio.

"To su Ivan Keser anesteziolog, Denis Imamović, također anesteziolog. Aida Mujaković pulmolog, te Elmedin i Nedim, koji su anestetičari. Veliko hvala cijelom COVID timu. Noćima su bdjeli i činili sve", podvukao je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije