Trodnevna kiša uzrokovala brojne probleme: Evo kakvo je trenutno stanje sa vodostajima širom BiH

0
Radiosarajevo.ba
Trodnevna kiša uzrokovala brojne probleme: Evo kakvo je trenutno stanje sa vodostajima širom BiH
Foto: Maglaj.net / Kiša uzrokovala je naglo povećanje vodostaja svih mjesnih potoka

Većina vodostaja na vodnom području rijeke Save u Federaciji BiH u opadanju su, saopćeno je jutros u Agenciji za vodno područje rijeke Save, Sarajevo.

"Hidrološke stanice, kao što su Ilidža, Reljevo, Visoko, Sanski Most i Ključ ispod su kote obavještavanja. I na ostalim hidrološkim stanicama, tendencija je pada nivoa vodostaja. Tokom dana očekujemo da i one budu ispod nivoa obavještavanja. S obzirom da su za naredne dane prognozirane uglavnom snježne padavine, očekuje se stabilna hidrološka slika", kazali su u Agenciji. 

Što se tiče entiteta RS, vodostaj rijeke Lim opao je tokom noći za desetak centimetara i za sada je sve pod kontrolom i nema ugroženih, rekli su za RTRS iz Teritorijalno-vatrogasne jedinice Rudo.

Kiša ne prestaje padati: Pogledajte kako izgleda Rimski most na Ilidži

Kiša ne prestaje padati: Pogledajte kako izgleda Rimski most na Ilidži

U dijelu općine uz Lim i Uvac jučer je proglašena vanredna situacija. Lim se izlio na području mjesnih zajednica Staro Rudo, Mrsovo i Obrvena.

Prema podacima Agencije za vodno područje Jadranskog mora, vodostaj Neretve, Jasenice, Bune, Trebižata i Krupe je u većini mjesta u stagnaciji ili opadanju, javlja AA.

Kiša koja je u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine padala tri dana zaredom, uzrokovala je porast vodostaja rijeka, koje su se na pojedinim mjestima i izlile iz korita.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije