Trivić žestoko reagovala: "Dodik sebe može da laže do mile volje, ali narod ga je pročitao davno"

4
Radiosarajevo.ba
Trivić žestoko reagovala: "Dodik sebe može da laže do mile volje, ali narod ga je pročitao davno"
Foto: BNTV/Fena / Jelena Trivić, Milorad Dodik

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić reagirala je izjavu predsjednika RS-a Milorada Dodika u kojoj je rekao da "RS nikad nije ni željela secesiju od BiH".

"Koliko posebnih sjednica Narodne skupštine je održano, koliko najavljenih referenduma, koliko verbalnih vratolomija oko nezavisnosti RS, da bi nam Dodik jučer priopćio da poštuje teritorijalni integritet BiH i da secesija nikad nije bila njegova politika. Koga laže? Sebe, narod ili Amerikance?! Sebe može da laže do mile volje, ali narod ga je pročitao već odavno. Prije će biti se pokušava u svom maniru dodvoriti Amerikancima. Iz njemu dobro poznatih razloga”, izjavila je Trivić.

Dodala je kako je ova izjava "pokazala je sav kukavičluk Milorada Dodika, koji je podvio rep, pa je jadno čak i gledati kako bez trunke dostojanstva puzi pred američkim ambasadorom".

Dragan Čović: 'BiH do kraja godine može započeti pregovore o članstvu EU'

Dragan Čović: 'BiH do kraja godine može započeti pregovore o članstvu EU'

"Milorade, jesi rekao Željki da Murphy viri ispod svake balege? Da mu prenese uživo?!", upitala je Trivić referirajući se na jednu od izjava Milorada Dodika.

Trivić dodaje da je kao što je "izvan svake pameti s ambasadorima bilo koje zemlje voditi ‘prekoplotarske’ rasprave, što je uporno radio Miliorad Dodik nanoseći tako štetu cijelom RS-u, još je jadnije nakon 15 godina sluđivanja naroda pričom o nezavisnosti, ponizno izjaviti da nezavisnost nikad nije bila tvoja politika i da poštuješ suverenitet i teritorijalni integritet BiH".

"Da RTRS i ostali režimski mediji nisu prenijeli ovu izjavu, pomislili bismo da je neko hakirao Twitter profil Milorada Dodika", zaključuje Trivić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije