Tri dana sunca pa za vikend ponovo kiša, pljuskovi i grmljavina

Radiosarajevo.ba
Tri dana sunca pa za vikend ponovo kiša, pljuskovi i grmljavina
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo danas

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 3 stepena, Bugojno, Ivan Sedlo i Sokolac 9, Sarajevo, Srebrenica i Zenica 11, Doboj i Sanski Most 12, Banja Luka, Bihać i Drvar 13, Livno, Prijedor, Tuzla i Zvornik 14, Bijeljina, Gradačac i Grude 17, Široki Brijeg 18, Trebinje 19, Neum 20, Mostar i Stolac 22 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovin umjerena bura, koja će tokom dana i oslabiti. Najviša dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu i sjeveru od 27 do 30 stepeni.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Najviša dnevna oko 26 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nakon svježije noći i ugodnijeg jutra, u poslijepodnevnim satima će se kod osjetljivih osoba pojačati tegobe vezane uz njihove bolesti. Moguće su slabije izražene meteopatske reakcije poput glavobolje, malaksalosti, nervoze. Poželjno je laganije se odjenuti, posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i ne izlagati se jačim naporima u toplijem dijelu dana.

Objavljena je i prognoza za naredne dane:

9. 7.2020 (Četvrtak)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 19, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu i sjeveru do 33 stepena.

10. 7.2020 (Petak)., sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 12 do 19, na jugu do 22, a najviša dnevna od 26 do 32, na jugu i sjeveru do 35 stepena.

11. 7.2020 (Subota)., malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, razvojem oblačnosti. U Bosni se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 22, a najviša dnevna od 26 do 31, na jugu i sjeveru do 34 stepena, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije