Tri člana napustila DF, pa im stranka poručila: Bog vam pamet dao

Radiosarajevo.ba
Tri člana napustila DF, pa im stranka poručila: Bog vam pamet dao
Foto: Arhiv / Demokratska fronta
Jasmin Kadić, Nedžada Avdić i Lejla Didik Sarajlić saopćili su tokom dana da napuštaju Demokratsku frontu, a na njihove ostavke reagiralo je i čelništvo stranke kazavši da su "tri ugledna člana napustila DF zbog disciplinskog postupka".

"Disciplinski postupak je pokrenut nakon što je jedna od gospođa stranku čiji je bila član nazvala fašističkom strankom i nakon njihovog višemjesečnog traženja uhljebljenja u drugim strankama – provjeriti kod gospodina Šepića i gospodina Nikšića. Da sada ne pominjemo molbe funkcionera SDA da vas se ne izbacuje iz DF-a. Dotadašnje njihovo ponašanje, bolje reći pljuvanje po stranci i ljudima, pogotovo po članovima DF-a u Tuzlanskom kantonu (provjeriti njihove profile na društvenim mrežama), prijetnje članovima Predsjedništva stranke, nepristojnu i neprikladnu komunikaciju sa svima koji im se nisu dopadali, svjesno smo tolerisali, nazivajući to njihovim pravom na stav i mišljenje – provjeriti kod svih članova Predsjedništva stranke", saopćila je Demokratska fronta.

Ističu da su, ako su njihovi pravi razlozi napuštanja stranke oni koji su navedeni u pismu - "koketiranje sa ranjivim populacijama, komunističke fraze i pozdravi", to trebali ranije saopćiti.

"Tada bi smo vas sigurno, s noge na nogu, odmah izbacili iz stranke! Razlog – zalutali ste u nju. Nije nam jasno zašto ste toliko dugo 'patili i trpili' našu programsku okrenutost ranjivim populacijama ili, zašto ste 'patili' zbog antifašističkih pozdrava i tradicije koju se trudimo njegovati? Moglo bi se još, nadugo i naširoko, pisati o ovom slučaju, kao što bi se moglo reći, da smo bar malo zločesti, kako vas toplo preporučujemo svim političkim mazohistima u BiH", navedeno je u saopćenju ove stranke.

Na kraju su istakli da im, s obzirom na to da im smetaju "komunistička oslovaljavanja i pozdravi" neće poželjeti sreću, nego su, sada već bivše članove ispratili rečenicom "Bog Vam pamet dao".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije