Treći kongres psihologa BiH u Mostaru

Radiosarajevo.ba
Treći kongres psihologa BiH u Mostaru


Grad Mostar će biti domaćinom Trećeg kongresa psihologa BiH s međunarodnim učešćem, u organizaciji Društva psihologa u Federaciji Bosne i Hercegovine, Društva psihologa Republike Srpske i Društva psihologa distrikt Brčko BiH, javlja Bljesak.info.

Kongres će se održati od 14. do 16. marta 2013. godine u tehničkoj organizaciji Podružnice psihologa Hercegovina, ogranka DPFBiH.

Prvi kongres psihologa održan je 2009. godine u Sarajevu, a drugi 2011. u Banjaluci. Naučno-stručna priroda Kongresa omogućuje razmjenu stručnih iskustava, naučnih spoznaja ali i promociju psihologije kao struke. Kongres je već sada izazvao zanimanje velikog broj priznatih stručnjaka iz područja psihologije, ali i srodnih disciplina, kao i studenata psihologije iz države i regije.

Do sada je prijavljeno 144 učesnika, a prijave učestvovanja traju do početka samog Kongresa. Program skupa čine simpoziji, okrugli stolovi, te izlaganja naučnih i stručnih radova. Održat će se i studentska sekcija, čime se mlade buduće psihologe i naučnike uvodi u svijet naučnih i stručnih istraživanja. Ukupno je prijavljeno 97 naučnih radova, 2 simpozija i 2 okrugla stola.

U okviru programa održat će se i četiri pozvane radionice čije voditeljice su iskusne psihoterapeutkinje. Mr.sc. Božena Galoić-Cigit će održati dvije radionice iz područja ovisnosti, dok će Ana Milčić-Horvat održati radionicu kojoj je cilj povećanje kompetencija i sprječavanje sagorijevanja psihologa u izravnom radu s klijentima i radionicu na temu pokretanja privatne prakse.

Pozvana predavanja u okviru Kongresa pokrivaju širok raspon teorijskih i primijenjenih grana psihologije, kao što su organizacijska, klinička i socijalna psihologija

Pozvani predavači su eminentni psiholozi iz Hrvatske i Srbije: prof.dr.sc. Lidija Arambašić, prof.dr.sc. Zoran Sušanj, doc.dr.sc. Slavka Galić i prof.dr.sc. Nebojša Petrović. Na Kongresu će biti predstavljena i najrecentnija izdanja iz područja psihologije autora iz regije.

Organizatori Kongresa očekuju financijsku pomoć Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, ali i ostalih važnih institucija iz čitave BiH, kao i sponzora iz sfere poduzetništva.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije