Treći dan vakcinacije: Nastavljena imunizacija, ali znatno manje gužve ispred Zetre

Radiosarajevo.ba
Treći dan vakcinacije: Nastavljena imunizacija, ali znatno manje gužve ispred Zetre
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Treći dan vakcinacije ispred Zetre

U sarajevskoj dvorani Zetra treći dan zaredom nastavljeno je vakcinisanje osoba starijih od 75 godina. Građani Sarajeva i danas su pokazali interes za vakcinu, ali ni blizu kao prethodna dva dana. Tako smo jutros ispred Zetre zatekli znatno manji broj ljudi.

Svi imaju isti cilj, a to je što prije doći do kolektivne imunizacije, kako bi se suzbilo širenje koronavirusa i zaustavila pandemija.

Podsjetimo, jučer i prekjučer ispred Zetre zatekli smo velike redove i gužvu. Iako građani prvi dan nisu poštovali socijalnu distancu jer sve što su željeli bilo je da što prije uđu u Zetru i dobiju svoju dozu koja život znači, već drugi dan je bilo mnogo bolje. Sve je bilo efikasno i dobro organizovano, poručili su građani.

No, danas je zaista bila znatno drugačija situacija. Onim starijim koji nisu mogli dugo stajati na nogama, priskakali su u pomoć volonteri Crvenog križa, dok su drugi došli u pratnji unuka.

U prvom krugu vakcinacije Kantonu Sarajevo je bilo na raspolaganju 12.800 doza vakcina, dok je ovaj put na raspolaganju bilo više od 5.000 doza vakcina.

U sarajevskoj dvorani Zetra jutros je počela i vakcinacija uposlenika Ministarstva sigurnosti BiH i policijskih agencija sa državnog nivoa. Za ovu namjenu osigurano je 10.000 doza vakcina, što je dovoljno za imunizaciju 5.000 osoba protiv koronavirusa.

Osim uposlenika Ministarstva sigurnosti BiH, vakcinisat će se i policijski službenici i uposlenici Granične policije BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA, Službe za poslove sa strancima BiH, Agencije za policijsku podršku BiH, Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja BiH, Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova i Obavještajno - sigurnosne agencije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije