Trebinje: Policija prijavila gradskog čelnika za krađu struje

Radiosarajevo.ba
Trebinje: Policija prijavila gradskog čelnika za krađu struje

Policija u Trebinju dostavila je danas Okružnom tužilaštvu u tom gradu izvještaj protiv R.I., iz Trebinja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 95 a Zakona o električnoj energiji RS.

Iz policije nisu naveli druge detalje, ali je proteklih dana u Trebinju otvoren slučaj "krađe struje“ od gradskog menadžera Radoslava Ivankovića. On je osumnjičen da je neovlašteno koristio električnu energiju u porodičnoj kući u selu Brani Do, tako što se nelegalno priključio na niskonaponsku mrežu instalacionim kablom.

I Ivanković je, nakon otvaranja ovog slučaja, najavio tužbu protiv odgovornih u “Elektro-Hercegovini” te nekih medija, a sve je nazvao “prljavom predizbornom kampanjom”.

U zapisniku "Elektro-Hercegovine" navodi se da su radnici 26. septembra kontrolnim pregledom utvrdili da je trebinjski gradski menadžer nelegalno priključen instalacionim kablom preko štipaljki na niskonaponsku mrežu, a do samog mjesta potrošnje, kabal je prespojen na dva mjesta, javlja Fena.

Ivanković je, međutim, tvrdio da je “javno-ilegalni priključak” napravio uz znanje “Elektro-Hercegovine”, dok u tom preduzeću tvrde da za to nisu znali. Struju je, pravdao se Ivanković, priključio u dogovoru s nadležnim u “Elektro-Hercegovini”, za potrebe mješalice u selu Brani Do i o tome obavijestio nadležne u elektrodistributivnom preduzeću, čiji su, tvrdi, radnici za svoje potrebe koristili njegov poluilegalni priključak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije