Trebinje: Kako se boriti s nekim ko od ulaznica za Stari grad ima 30 miliona eura

Radiosarajevo.ba
Trebinje: Kako se boriti s nekim ko od ulaznica za Stari grad ima 30 miliona eura
Wikipedia / Trebinje

Sjednica Gradskog vijeća Trebinja na kojoj se raspravljalo o stanju nezaposlenosti u ovom gradu imala je vrlo zanimljiv tok, javlja Trebinje live.

Na kraju septembra na Birou Zavoda za zapošljavanje posao je aktivno tražilo 1.812 Trebinjaca, što je u odnosu na isti period prošle godinu manje za čak 600 ljudi!

I vlast i opozicija su se složili da je smanjenje nezaposlenosti najviše rezultat činjenice da su mnogi Trebinjci posao pronašli u obližnjem Dubrovniku.

"Ne možemo mi da pratimo Dubrovnik, posebno ne po plaćama. U Trebinju je došlo do određenog povećavanja plaća, a taj trend će se morati zadržati i u narednom periodu, to je već sada svima jasno", rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Odbornik SNSD-a Gordan Mišeljić rekao je da je odlazak radnika u Dubrovnik nesporan, ali da, za razliku od ostatka zemlja pa i samih stanovnika Dubrovnika, Trebinjci ne idu u Njemačku ili druge evropske zemlje, daleko od svoje kuće.

"Tako je bilo i prije rata. Ne postoji sistemsko rješenje, jer se ne možete boriti s gradom koji samo od ulaznica za obilazak Starog grada ima 30 miliona evra. Ova situacija oko odlaska na rad u Dubrovnik se može samo politizovati", naveo je Mišeljić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije