Trebinje će imati spomenik Srđanu Aleksiću

Radiosarajevo.ba
Trebinje će imati spomenik Srđanu Aleksiću

Opština Trebinje ima obavezu da napravi spomen obilježje koje će nositi ime Srđana Aleksića, tragično stradalog 1993. godine braneći prijatelja Bošnjaka od nasilnika, a gdje bi se okupljala omladina, nadahnjivala i vaspitavala na ljudskom i viteškom činu mladog Trebinjca, rekao je načelnik opštine Dobroslav Ćuk.

Ćuk je na prijemu, koji je organizovao za Srđanovog oca Radeta Aleksića, istakao da je ovaj mladi Trebinjac viteškim činom učinio svoj grad značajnim i ponosnim, ističući da se njegovi sugrađani osjećaju ponosnim što su u svojim redovima imali takvog junaka.

Boris Tadić posthumno odlikovao Srđana Aleksića

Ističući da je Srđan danas više trebinjski nego njegov, otac Rade je istakao kako ga obuzima divno osjećanje što se Trebinje ponosi Srđanom, koji je, kako je rekao, učinio djelo koje ga čini čovjekom.

Orden Srđana Aleksića je dar građanima

"Poštujući Srđanov čin, Trebinje se izdiže iznad svake prosječnosti i postaje grad ljubavi, čojstva, života, budućnosti", rekao Rade Aleksić.

Sjećanje na Srđana Aleksića

Podsjećamo, Novi Sad, Pančevo, Tuzla i Sarajevo imaju ulice, prolaze i spomen ploče u znak sjećanja na Srđanov lik i djelo, dok se u Trebinju sportski tereni zovu po Srđanu Aleksiću, ali spomen obilježja ili ulice nema.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije