Trebinjac osuđen na 20 godina zatvora zbog podmuklog ubistva

Radiosarajevo.ba
Trebinjac osuđen na 20 godina zatvora zbog podmuklog ubistva
Arhiv / Ilustracija
Vijeće Okružnog suda u Trebinju je izreklo presudu Spasi Milišiću od 20 godina zatvora zbog ubistva Nemanje Šupljeglava.

Kako je navedeno iz Okružnog suda u Trebinju, Milišić je osuđen za tri krivična djela. Za ubistvo mu je izrečena kazna od 19 godina zatvora, dok je za krivično djelo nanošenje teških tjelenih povreda osuđen na godinu dana zatvora. Također mu je izračena kazna od šest mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog proizvodnje i prometa oruža i eksplozivnih materija.

Trebinjski sud je utvrdio da je Milišić 11. februara prošle godine u 2:55 sati u ugostiteljskom objektu Merlot u Trebinju ubio Šupljeglava, te da je nanio fizičke povrede Peri Milišiću iz Trebinja.

Osim toga, sud je utvrdio da je nosio pušku M-48 napunjenu sa pet komada municije i metkom u cijevi, čije držanje i nošenje nije dozvoljeno građanima.

Nije dokazano da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Po toj tački optužnice je oslobođen.

U kaznu mu je uračunato vrijeme provedeno do sada u zatovru.

Sud je optuženom produžio pritvor do pravnosnažnosti presude.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije