Tragedija potresla BiH: GSS dao više detalja o pronalasku tijela mališana (4)

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija potresla BiH: GSS dao više detalja o pronalasku tijela mališana (4)
Foto: GSS BiH / Arhiva

Danas oko 15 sati u rijeci Neretvi, nizvodno od Mostara kod novog kolektorskog postrojenja, pronađeno je tijelo dječaka.

Potraga za nestalim četverogodišnjim dječakom počela je jučer nakon što je iz rijeke Neretve kod mjesta Rodoč kod Mostara izvučeno tijelo njegovog oca iz automobila koji je pronađen na tri metra dubine.

U opsežnoj potražnoj akciji sudjelovalo je preko 100 gorskih spašavatelja uključujući ronioce, kajakaše i kopnene spašavatelje tragače, a pridružili su im se i pripadnici rafting kluba iz Konjica, saopćeno je danas iz GSS-a.

Pretražene su obale rijeke Neretve od Mostara do granice s Republikom Hrvatskom, te područje pod vodom nizvodno od mjesta pronalaska automobila.

"Potražni timovi na vodi, uočili su tijelo nedaleko od novog kolektorskog postrojenja nizvodno od Mostara.

Gorski spašavatelji uputili su se prema mjestu pronalaska kako bi nakon policijskog očevida evakuirali tijelo iz vode", navodi se u saopćenju.

Podsjećamo, nestanak muškarca i dječaka prijavljen je u subotu, a u utorak je locirano vozilo u rijeci s tijelom muškarca A.K. rođenim 1989. godine. Riječ je o Agronu Kerelaju, dok su inicijali djeteta E.K.

Nestanak Kerelaja i mališana je u subotu policiji prijavila njegova supruga D.K. koja je policiji kazala da se on, prema informacijama koje je imala, zajedno s njihovim sinom, udaljio u petak u 18 sati iz njihovog ugostiteljskog objekta Roki u naselju Kolonija-Rodoč.

Njegov mobilni telefon je u nedjelju pronađen na kružnom toku prije Avijatičarskog mosta, a trebao bi istražiteljima biti od koristi, nakon vještačenja. Obdukcija će, najvjerovatnije, biti obavljena sutra.

Za sada nema nikakvih informacija o tome kako je automobil završio u rijeci Neretvi. Mjesto pronalaska je izuzetno nepristupačno, a s glavne ceste na obalu vodi uski makadamski put kojim se nesretni čovjek, sudeći po svemu, dovezao automobilom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije