Toplotni val naredne sedmice stiže u Bosnu i Hercegovinu

Radiosarajevo.ba
Toplotni val naredne sedmice stiže u Bosnu i Hercegovinu
Foto: Screenshot / Toplotni val stiže i u BiH
Meteorološka stranica Severe Weather Europe jučer je objavila kako su zabilježene temperature između 35 i 38 stepeni Celzijusa u dijelovima srednje i zapadne Europe.

Osvježenje stiže danas, ali ono će biti samo privremeno. Grmljavinsko nevrijeme snizit će temperature u Francuskoj i zemljama Beneluxa, ali već u nedjelju očekuje se novi porast temperatura. Od ponedjeljka toplotni val bi trebao zahvatiti i dio Bosne i Hercegovine, a dnevne temperature iznosit će na jugu zemlje i do 35 stepeni.

U Bosni u ponedjeljak prije podne malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu od 20 do 23, a naviša dnevna od 27 do 33, na jugu do 35 stupnjeva.

U utorak u Bosni umjereno do pretetežno oblačno vrijeme. Tokom dana u Bosni, nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno postoje uvjeti i za pojavu grada. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu od 20 do 23, a naviša dnevna od 27 do 33, na jugu do 35 stupnjeva.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije