Toplo se obucite, hladan dan je pred nama u cijeloj BiH: Ponovo nas očekuju kiša i snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Toplo se obucite, hladan dan je pred nama u cijeloj BiH: Ponovo nas očekuju kiša i snijeg
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Novembar u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje je registrovana kiša, osim u sjevernim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -3; Banja Luka, Bugojno i Tuzla 0; Bijeljina, Drvar, Jajce, Prijedor i Sanski Most 1; Doboj 2; Zenica 3; Ivan Sedlo i Sarajevo 4; Mostar 6; Bihać, Grude i Livno 7; Široki Brijeg i Trebinje 8; Stolac 11; Neum 12°C.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine na području Hercegovine, Krajine i jugozapadne Bosne. Na planinama može padati i snijeg. Vjetar umjeren i jak južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno olujni udari juga se očekuju na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

U Sarajevu oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 8°C.

Upaljen narandžasti meteoalarm u BiH, očekuju se olujni udari vjetra

Upaljen narandžasti meteoalarm u BiH, očekuju se olujni udari vjetra

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Usljed nestabilnog vremena, opšta slika djelimično će se pogoršati, izraženije u Hercegovini i zapadnoj Bosni. Hronični bolesnici imaće pojačane tegobe. Povremena južina dodatno će praviti probleme osjetljivim osobama. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, razdražljivosti, manjka koncentracije, iscrpljenosti. Uz umjereni porast temperatura, negativni efekti promjene vremenskih prilika najslabije će se osjetiti na sjeveroistoku zemlje.

Objavljena je prognoza do petka:

U srijedu, 23.11.2022., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom u nizinama. U višim područjima će padati snijeg. Susnježica u nizinama je moguća prije podne na području Krajine. U Bosni većinom slabije padavine. Više kiše na području Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. 

U četvrtak, 24.11.2022., smanjenje oblačnosti prije podne na području Hercegovine i Krajine, a u poslijepodnevnim i večernjim satima i u ostalim područjima. Oblačno vrijeme najduže će se zadržati na istoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. 

U petak, 25.11.2022., u Bosni i Hercegovini umjerena naoblaka. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove magla. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 4 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometerološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije