Tokom vikenda iz saobraćaja isključen 101 vozač, 12 uhapšeno

Radiosarajevo.ba
Tokom vikenda iz saobraćaja isključen 101 vozač, 12 uhapšeno
Foto: Arhiv / MUP RS / Ilustracija
Tokom vikenda iz saobraćaja je isključen i sankcionisan 101 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti saobraćaja, policijski službenici PU Doboj su u periodu od 7. do 10. februara, na području koje pokriva Policijska uprava Doboj, realizirali akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova, navodi se u izvještaju MUP-a RS-a.

Tokom akcije kontrolisano je ukupno 536 učesnika u saobraćaju od kojih je 458 alkotestirano. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen i sankcionisan 101 vozača, 12 vozača je uhapšeno od kojih je jedan odbio da se podvrgne alkotestiranju. Zbog odbijanja da se izvrši testiranje na prisustvo opojnih sredstava, osam učesnika je sankcionisano.

Policijska uprava Doboj će i u narednom periodu provoditi slične aktivnosti u cilju poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti saobraćaja na putevima koji su u njenoj operativnoj nadležnosti, itaknuli su u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije