Tokom dana uspostava linije Sarajevo - Ploče

Radiosarajevo.ba
Tokom dana uspostava linije Sarajevo - Ploče

Željezničari su danas nastavili da rade na raščišćavanju snježnih nanosa na južnoj pruzi i očekuje se da bi tokom dana mogao ponovno biti uspostavljen željeznički saobraćaj od Ploča prema Sarajevu; napominje se da putnički i teretni saobraćaj na relacijama od Sarajeva prema sjeveru odvija se uz poteškoće i kašnjenja.


„Jutros su uspjeli velikim naporima stići do Drežnice  i očekuje se da bi tokom dana mogla profunkcionirati željeznička linija od Ploča prema Sarajevu“, izjavio je  pomoćnik federalnog ministra prometa i komunikacija i član Federalnog štaba civilne zaštite Izet Mehinagić

Željeznice FBiH, kako je naglasio pomoćnik ministra, čine značajne napore da se prevezu sve raspoložive količine uglja za termoelektrane budući da su se njihove deponije, Termoelektrane u Tuzli i u Ćatićima zaledile, pa je vrlo teško koristiti taj ugalj.

Sve količine uglja koje su prozvedene u Banovićima, Ugljeviku i Kreki za potrebe Termoelektrane Tuzla, po njegovim riječima, prevezene su tokom prethodna dva dana. Željezničari su naporno radili da probiju snježne nanose i osposobe prugu za Brezu i jutros je krenuo voz iz Breze s ugljem za Termoelektranu u Ćatićima, javila je novinska agencija Fena.


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije