Tokom dana u BiH pljuskovi i grmljavina

Radiosarajevo.ba
Tokom dana u BiH pljuskovi i grmljavina
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / U drugom dijelu dana mogući pljuskovi
Jutros je u Bosni bilo umjereno oblačno, a u Hercegovini pretežno vedro. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temepratura zraka u 08 sati(°C): Bjelašnica 13 stepeni, Sokolac 15, Bugojno i Ivan Sedlo 16, Sarajevo i Srebrenica 17, Banja Luka, Bihać, Jajce, Prijedor i Sanski Most 18, Doboj, Gračanica, Livno, Zenica i Zvornik 19, Bijeljina i Tuzla 20, Brčko i Grude 21, Stolac 22, Mostar i Trebinje 23 stepena. Atmosferski pritisak u Sarajevo jutros je bio 945 milibara, za 2 milibara viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u Bosni prije podne očekuje malo do umjereno oblačno, a poslije podne ponegdje pretežno oblačno. U Hercegovini pretežno vedro. Tokom dana, u većem dijelu Bosne sa pljuskovima i grmljavinom. U Posavini bez padavina. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i na zapadu Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 23 do 29, na jugu od 28 do 33 stepena. U Sarajevu umjereno oblačno i sunčano, a u drugom dijelu dana mogući su pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura oko 26 stepeni.

Bioprognoza: Tokom prijepodneva bit će ugodine, dok bi u drugom dijelu dana, usljed strujanja toplijeg zraka, porasta temperatura i mjestimično sparnog vremena, osjetljive osobe trebale biti opreznije i ne pretjerivati sa aktivnstima. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti, a u noći i problemi sa snom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije