Tmurno proljeće u BiH: Pred nama su kiša, pljuskovi i grmljavina

2
Radiosarajevo.ba
Tmurno proljeće u BiH: Pred nama su kiša, pljuskovi i grmljavina
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Ilustracija / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. U većem dijelu zemlje je padala kiša.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 4; Ivan Sedlo 10; Bihać, Livno i Sarajevo 12; Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Sanski Most i Zenica 13; Doboj, Mostar, Široki Brijeg i Tuzla 14; Neum i Trebinje 16°C.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom. Obilnije padavine se očekuju na području Krajine, jugozapadu Bosne i sjeveru Hercegovine. U večernjim satima jača kiša je izgledna i u sjevernim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno se očekuju i jaki udari juga. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

U Sarajevu oblačno vrijeme, povremeno može padati slaba kiša. Više padavina tokom noći na ponedjeljak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C.

Biometeorološka prognoza: Mada će povećana naoblaka i povremeni pljuskovi remetiti ugođaj, te uzrokovati lošije raspoloženje kod većine ljudi, umjerene temperature i osvježenje u vidu padavina, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše izražene. Poslijepodnevni sati bi širom zemlje trebali biti ugodniji, obzirom da će se vremenske prilike djelimično stabilizovati.

U ponedjeljak 15. maja - oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine u većem dijelu naše zemlje. Očekivana količina padavina u Hercegovini od 50 do 80, lokalno na sjeveru i sjeverozapadu Hercegovin do 120, a u ostatku zemlje, uglavnom, između 20 i 40 l/m2. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 20 °C.

U utorak 16. maja - prije podne oblačno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom.. Poslije podne padavine uglavnom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje prestanak padavina i djelimično razvedravanje. Vjetar uimjeren do pojačan, povremeno sa jakim udarima, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 21, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 24 °C.

U srijedu 17. maja - oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 22 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije