Tmurni oblaci se nadvili iznad Sarajeva i BiH: Evo koliko će padati kiša

0
Radiosarajevo.ba
Tmurni oblaci se nadvili iznad Sarajeva i BiH: Evo koliko će padati kiša
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo

Jutros je u Bosni pretežno oblačno. Kiša je lokalno registrovana na sjeveru i sjeveroistoku. U većem dijelu Hercegovine je sunčano. Pretežno oblačno je na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica -2; Ivan-sedlo 6; Sokolac 7; Sarajevo 9; Bugojno, Jajce, Srebrenica i Tuzla 10; Bihać, Gradačac, Livno, Sanski Most i Zvornik 11; Banja Luka i Zenica 12; Prijedor 13; Trebinje 15; Neum, Široki Brijeg i Stolac 16; Mostar 17°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945hPa, za 3hPa je veći od normalnog i raste.

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Kiša i pljuskovi se očekuju u sjevernim, sjeveroistočnim, centralnim i istočnim područjima. U većem dijelu Hercegovine danas sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C, na jugu zemlje od 21 do 25°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima povremeno može padati kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Slično kao u proteklom periodu, uz promjenljive vremenske prilike, bez većih oscilacija koje bi uzrokovale značajnije jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Moguće su umjerene meteopatske reakcije, pretežno u vidu glavobolje, lošijeg raspoloženja, manjka koncentracije. Tokom jutra će biti osjetno svježije, stoga je preporučljivo prikladno se odjenuti. U Hercegovini ugodnije.

Sarajevo - undefined

Foto: Dž.K./Radiosarajevo: Sarajevo

Objavljena je prognoza za tri naredna dana:

U utorak, 1. 6.2021., u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme. Kiša i pljuskovi se očekuju u sjevernim, sjeveroistočnim, istočnim i dijelu centralne Bosne. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. U uglavnom Hercegovini umjerena naoblaka. Prije podne više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 25°C.

U srijedu, 2. 6.2021., u Bosni i Hercegovini jutro sunčano. Veći dio dana sa umjerenom oblačnosti. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

U četvrtak, 3. 6.2021., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 28°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije