Tmurna nedjelja u BiH: Pripremite kišobrane

Radiosarajevo.ba
Tmurna nedjelja u BiH: Pripremite kišobrane
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 8 stupnjeva, Ivan Sedlo i Sokolac 12, Bugojno, Sanski Most i Tuzla 15, Bihać, Doboj, Gradačac, Livno, Prijedor, Sarajevo i Srebrenica 16, Banja Luka i Bijeljina 17, Grude 22, Široki Brijeg 23, Mostar, Neum i Trebinje 25 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretažno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne, ponegdje u sjevernim, sjeverozapadnim i centralnim područjima sa kišom. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Najviša dnevna temperatura od 22 do 28, na jugu do 31 stupanj.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 23 stupnja

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije