Tlo se ne prestaje tresti: Još jedan potres pogodio BiH, oglasio se FHMZ

0
Radiosarajevo.ba
Tlo se ne prestaje tresti: Još jedan potres pogodio BiH, oglasio se FHMZ
Arhiv / Ilustracija

Federalni hidrometeorološki zavod saopćio je da su se jutros na području Bosne i Hercegovine osjetila dva zemljotresa. Epicentar prvog zemljotresa bio je u Crnoj Gori na samoj granici s BiH, a epicentar drugog potresa bio je u BiH.

Jutros u 04:06 sati na području Crne Gore dogodio se zemljotres čija je magnituda iznosila 5,4 Richtera dok je intenzitet u epicentru iznosio između VII -VIII Merkalijeve skale. Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore je saopštio da je epicentar bio na pet kilometara od mjesta Čarađe u opštini Plužine, na granici s Bosnom i Hercegovinom.

U 04:14 sati registrovan je novi zemljotres na području Gacka čija je magnituda iznosila 3,1 Richtera dok je intenzitet u epicentru iznosio III-IV Merkalijeve skale.

Teška nesreća u Mostaru: Automobilom se zakucao u stub ulične rasvjete, ima povrijeđenih

Teška nesreća u Mostaru: Automobilom se zakucao u stub ulične rasvjete, ima povrijeđenih

"Dobro se osjetio", "Dugo je trajao", "Probudilo me", "Strašno na petom spratu", "Dug i prodoran zemljotres" ... neki su od komentara na stranici EMSC-a.
 
Iako je zemljotres sa epicentrom u Crnoj Gori bio veoma snažan, za sada nema informacija o većoj materijalnoj šteti ili povrijeđenim osobama.

Zemljotres
Foto: FHMZ: Zemljotres

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije