Tjentište: Zavejanim putnicima stiže pomoć

Radiosarajevo.ba
Tjentište: Zavejanim putnicima stiže pomoć


Uprava Civilne zaštite RS saopćila je večeras da su na putu od Nacionalnog parka Tjentište prema Gacku snijegom zarobljeni autobus, sanitetsko vozilo općine Nevesinje i nekoliko vozila, do kojih još nije moguće doći. U vanrednom izvještaju navodi se da će se večeras mještani probiti do osmero ljudi koji su tu od prethodne noći i dovesti ih do kuća, udaljenih 1,5 kilometar. 


I dalje je najteža situacija na Sokocu. Večeras će CZ prevesti humanitarne pakete i konzerve na Sokolac da bi, u slučaju potrebe, helikopterom predsjednika RS-a bili dostavljeni stanovništvu ugroženom snježnim nepogodama. Na području općine Kalinovik svi putevi su i dalje neprohodni, a na području Han-Pijeska neprohodni su lokalni putevi.

Evakuacija u Tuhaljima

Magistralni put u općini Trnovo i dalje je neprohodan. Prema informacijama CJB Istočno Sarajevo, danas poslijepodne, njihovi pripadnici su uspjeli da se probiju kroz lavinu do pet osoba koja su od prošle noći bile zarobljene u mjestu Kijevo.

U općini Pale uspostavljen je saobraćaj prema Jahorini, a iz Podgraba je uspješno terenskim vozilom evakuisan jedan pacijent (hitan slučaj). Na području općine Foča svi koji su bili odsječeni lavinom u Tuhaljima bezbjedno su evakuirani. 

U općini Šekovići je proglašeno stanje prirodne i druge nesreće. Ova općina, koja spada u red izrazito nerazvijenih, zatražila je pomoć u mehanizaciji i gorivu ili u novcu. I u općinama Berkovići,Istočni Mostar i Nevesinje proglašeno je stanje prirodne i druge nesreće. Još je neprohodan regionalni put Sumbulovac - Hreša u općini Istočni Stari Grad. U općini Istočno Novo Sarajevo neprohodni su putevi prema naseljima Petrovići, Tvrdimići i Miljevići

Banjolučki putevi prohodni

Na području Banje Luke svi magistralni i regionalni putevi i gradske saobraćajnice su prohodni. Ekipe zimske službe počele su raščišćavanje sporednih i nekategorisanih puteva. I na području Doboja prohodni su svi putni pravci, uključujući i lokalne puteve, ali se otežano saobraća.

Kada je riječ o energentima, na cijeloj teritoriji RS-a snabdijevanje električnom energijom i vodom je uredno, a PTT saobraćaj funkcioniše bez problema. Samo je dalekovod koji napaja rudnik Boksit u općini Milići i dalje u prekidu. Ekipe "Elektrodistribucije" su na terenu i u toku je otklanjanje kvara, javila je novinska agencija Fena. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije