Tihić: SDA može biti dio vlasti, ne zbog sebe već zbog BiH

Radiosarajevo.ba
Tihić: SDA može biti dio vlasti, ne zbog sebe već zbog BiH

Stranci demokratke akcije bi najbolje bilo da ostane gdje jeste, u opoziciji, ali ćorsokak u kojem se Bosna i Hercegovina našla u pogledu njenog pridruživanja Evropskoj uniji tjera da tragamo za rješenjima. Pod uslovom da se nađu rješenja za primjenu presude "Sejdić-Finci", vojne imovine i Mostara, Stranka demokratske akcije učestvovala bi u vlasti -  izjavio je danas u Sarajevu predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić.

U tom kontekstu, kako je kazao, sinoć je razgovarao s liderom Hrvatske demokratske zajednice BiH Draganom Čovićem: „Računamo i na saradnju sa Savezom za bolju budućnost BiH“, rekao je Tihić, što ne važi i za Socijaldemokratsku partiju BiH jer, po njegovim riječima, ta stranka već izvjesno vrijeme nije pokazivala volju za saradnju sa SDA.

Po Tihićevim navodima, s liderom HDZ-a Čovićem dogovoreno je da naredne sedmice otpočnu razgovori stranačkih timova o mogućim načelima za rješavanje triju navedenih problema. U pogledu primjene presude "Sjedić-Finci", SDA je za rješenja koja garantiraju ravnopravnost konstitutivnih naroda i ostalih, naveo je, javila je Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije