Tihić na obilježavanju 21. godišnjice razmjene iz logora

Radiosarajevo.ba
Tihić na obilježavanju 21. godišnjice razmjene iz logora

Dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik SDA Sulejman Tihić će u srijedu, na poziv Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora u Vukovaru i Nemetinu kod Osijeka prisustvovati obilježavanju 21. godišnjice razmjene iz srpskih koncentracijskih logora u kojima je bio zatočen zajedno s građanima i braniocima Vukovara nakon što su ga u novembru 1991. godine okupirale i etnički očistile Miloševićeve jedinice tzv. Vojske Jugoslavije, saopćeno je iz Tihićevog kabineta. 

U saopćenju se navodi da je Sulejman Tihić zarobljen u Bosanskom Šamcu u aprilu 1992. godine kada su ga okupirali pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Srbije. 

"U periodu april - august 1992. godine Tihić je prošao torture i zlostavljanja u pet zloglasnih srpskih koncentracijskih logora - Bosanski Šamac, Batkovići kod Bijeljine, Brčko, te dva u Srbiji - Batajnica kod Beograda i Sremska Mitrovica, o čemu je svjedočio u svim relevantnim procesima koje je vodio Haški tribunal", navodi se u saopćenju. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije