Testni projekat EU za uvođenje novih tehnologija u izborni proces u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Testni projekat EU za uvođenje novih tehnologija u izborni proces u BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / CIK BiH

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine u suradnji sa Delegacijom Evropske unije u Bosni i Hercegovini i Agencijom za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) danas je ozvaničila početak aktivnosti na provođenju projekta "Testni projekat EU za uvođenje novih tehnologija u izborni proces u BiH" koji finansira Evropska unija.

Aktivnosti projekta se zasnivaju na Strategiji unaprjeđenja transparentnosti, integriteta i efikasnosti izbornog procesa u Bosni i Hercegovini.

Testni projekat će biti proveden na simuliranim izborima na 165 biračkih mjesta u 10 općina/gradova tokom 2023. godine.

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Koristiti će se elektronski sistemi za identifikaciju birača i brži prenos rezultata izbora sa biračkog mjesta prema općinskim/gradskim izbornim komisijama i Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

Tim povodom javnosti su se obratili: Dr. Suad Arnautović, predsjednik Centralne izborne komisije BiH, Ambasador Johann Sattler, šef Delegacije Europske unije u BiH i specijalni predstavnik Europske unije u BiH, Dr. Arif Nanić, direktor Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije