Poplave: Izlila se Usora, potpuna obustava saobraćaja

Radiosarajevo.ba
Poplave: Izlila se Usora, potpuna obustava saobraćaja
Foto: Teslicdanas.net / Teška situacija na području Teslića

Saobraćaj na magistralnom putu Banja Luka - Doboj, u mjestu Vrela, opština Teslić, potpuno je obustavljen zbog izlivanja rijeke Usore na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza RS.

Saobraćaj je potpuno obustavljen i na dionici regionalnog puta Tedin Han - Teslić, u mjestu Kamenica, zbog odrona.

Također zbog odrona, otežano, jednom trakom se saobraća na maistralnom putu preko prevoja Borja, na skretanju za Hajdučke vode.

Na regionalnom putu Kneževo-Turbe, u mjestima Borak i Imljani odroni su očišćeni i saobraćaj se sada odvija nesmetano. Na regionalnom putu Doboj-Prnjavor, u mjestu Popovići, rijeka Ukrina prijeti da se izlije na kolovoz, ali za sada je ovaj putni pravac prohodan.

Zbog izlivanja vode na kolovoz otežano se saobraća na magistralnom putu Banjaluka - Čelinac, na skretanju za Jošavku i na regionalnom putu Čelinac-Dubrava Stara.

Auto-moto savez RS upozorava da obilne kišne padavine otežavaju i usporavaju odvijanje saobraćaja na putevima u RS i apeluje da vozači voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnom stanju na putevima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije