Tešanj: Srednjoškolski festival rada

Radiosarajevo.ba
Tešanj: Srednjoškolski festival rada

Više od 150 učenika srednjih tehničkih i stručnih škola u Bosni i Hercegovini će učestvovati na takmičenju u 15 stručnih zvanja i zanimanja u sektoru drvne i metaloprerađivačke industrije, na Trećem godišnjem festivalu rada koji će se održati u Sportskoj dvorani u Tešnju, 7. maja 2011. godine, sa početkom u 11:00 časova.

Učenici će na Festivalu demonstrirati stečena znanja, vještine i sposobnosti kroz praktičan rad u stolarstvu, rukovanju CNC mašinama, zavarivanju, te druge vještine u oblasti prerade drveta i metala. Rezultati rada učenika će biti izloženi, a 15 najboljih učenika u ova dva sektora, kao i njihovi nastavnici će od komisije poslodavaca primiti certifikate za pokazani rad.

Podršku sudjelovanju učenika je osigurao projekat USAID-Sida FIRMA u sklopu realizacije cjelokupnih aktivnosti na promoviranju zanimanja u oblasti mataloprerađivačke i drvne industrije u redovnim i vannastavnim programima tehničkih i stručnih škola u BiH.

Festival rada je prilika da se izvrši provjera da li profesionalni zahtjevi, te vještine koje se stiču kroz redovan sistem obrazovanja zadovoljavaju potrebe poslodavaca. Na ovom jednodnevnom Festivalu učešće će uzeti oko 1.500 učenika iz 80 tehničkih i stručnih škola iz BiH.

Festival se održava u organizaciji Mješovite srednje škole iz Tešnja, Saveza udruženja tehničke kulture u BiH i Udruženja nastavnika i saradnika srednjih tehničkih i stručnih škola FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije