Terorizam je zajednički rizik policijskih agencija

Radiosarajevo.ba
Terorizam je zajednički rizik policijskih agencija

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras u Banja Luci da je terorizam zajednički rizik policijskih agencija.

"Zajednički rizik nam je terorizam, naročito vehabizam. Tu je neophodan zajednički rad, koji bi uključivao i druga policijska tijela i organe iz BiH i Federacije BiH, jer vidite da posljednje vrijeme mete više nisu u zapadnoj Evropi ili SAD-u, već na našem području", rekao je Dačić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Njemu je večeras ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo uručio zlatni znak policije za uspješnu saradnju dvaju policija.

Dačić, koji je i predsjednik Socijalističke partije Srbije, ponovio je raniji stav da bi svaka promjena Dejtonskog mirovnog sporazuma bez prethodne saglasnosti tri konstitutivna naroda i dva entiteta u BiH, izazvala tektonske poremećaje.

On je naveo da postoji licemjerenost međunarodne zajednice koja, kako tvrdi, protivpravno, "pod navodnim obrazloženjem prava na samopredjeljenje, daje nezavisnost Kosovu dok se istovremeno zalaže za koncept unitarizacije BiH, što bi značilo nestanak RS".

To je, kaže, za Srbiju, koja je garant Dejtonskog sporazuma, neprihvatljivo i "bilo koja vlast u Srbiji na tako nešto neće pristajati".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije