Temperature u BiH će ići do 27 stepeni: Do kada će trajati Miholjsko ljeto?

Radiosarajevo.ba
Temperature u BiH će ići do 27 stepeni: Do kada će trajati Miholjsko ljeto?
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Miholjsko ljeto u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno vedro. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac 1 stepen, Drvar 4, Bugojno i Livno 5, Grude, Široki Brijeg i Zenica 6, Jajce i Sarajevo 7, Prijedor i Sanski Most 8, Banja Luka, Bihać, Ivan Sedlo i Tuzla 9, Bijeljina, Brčko, Doboj i Zvornik 10, Bjelašnica 11, Mostar i Trebinje 13, Gradačac i Neum 16 stepeni.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stepeni.

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura oko 25 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKE PRILIKE prilike su povoljne. Sunčano vrijeme i porast temperatura zraka ugodno će djelovati na većinu ljudi. Poteškoće kod osjetljivih osoba moguće su usljed malo hladnijeg jutra u unutrašnjosti, a sa odmicanjem dana opšta slika će se poboljšati u cijeloj zemlji.

Objavljena je i prognoza za naredna tri dana: 

U srijedu, 23.10.2019., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C.

U četvrtak, 24.10.2019., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27°C.

U petak, 25.10.2019., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 26°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije