Kakvo nas vrijeme očekuje sutra

Radiosarajevo.ba
Kakvo nas vrijeme očekuje sutra
Pixabay / Ilustracija
U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati pretežno sunčano vrijeme.

U jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim, istočnim i djelimično sjeverozapadnim područjima Bosne uz prolazno nisku naoblaku.

Vjetar u Bosni slab do umjeren, sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 24 do 30, na jugu od 31 do 34 stepena.

U Sarajevu ujutro ili dio prijepodneva pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku dana sunčanije. Jutarnja temperatura oko 15, a dnevna oko 28 stepeni.

U Bosni je danas bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. Ponegdje u Krajini i centralnoj Bosni je zabilježena slaba kiša.

Temperature u 14.00 sati: Bjelašnica 15 stepeni, Banja Luka i Bihać 20, Kupres i Sanski Most 21, Prijedor 22, Bugojno i Gradačac 25, Doboj, Goražde, Ivan-sedlo i Tuzla 26, Bijeljina i Zvornik 27, Livno 28, Sarajevo 29, Zenica 30, Neum 31, Trebinje 32, Mostar i Čapljina 34 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije